(20-3-2020) Mededeling pastoor Bakker

On 20 maart 2020 by kvankooten

Alle publieke liturgische vieringen worden tot en met 13 april (2e Paasdag) afgelast

De Nederlandse bisschoppen kondigen aan dat de publieke liturgische vieringen met Palmzondag, de andere dagen in de Goede Week (het Paastriduüm) en met Pasen dit jaar worden afgelast. Dit gebeurt met grote pijn in het hart.

De bisschoppen begrijpen dat het feit dat de vieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed. Zij wijzen op de mogelijkheid van de geestelijke Communie: “door het verlangen om Christus te ontvangen, schenkt Hij ons ook door deze ‘geestelijke Communie’ zijn genade.” Ook vragen de bisschoppen om kerken waar mogelijk open te stellen en zo mensen de gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed.

Extra mededelingen voor de parochianen van de RK Vlietstreek

Mensen die verkouden zijn, hoesten of van wie de gezondheid kwetsbaar is:

blijf thuis!

Op de tijden van Eucharistievieringen op zaterdag en zondag zullen onze vier kerken geopend zijn voor persoonlijk gebed; de Bijbellezingen liggen voor u klaar en er is een priester of diaken aanwezig. Op palmzondag ligt er een gewijd palmtakje en op Paaszondag een klein paaskaarsje voor u klaar in de kerk. Respecteer elkaar en houd voldoende afstand op alle plekken in en rond het kerkgebouw.

De Mariakapel van de Sint Martinuskerk en de HH. Petrus en Pauluskerk zijn op alle dagen van de week overdag geopend.

De meest recente ontwikkelingen doen ons besluiten om vanaf 19 maart de vieringen op de dagen door de week af te gelasten, dus ook het samen bidden van de kruisweg, de rozenkrans en het getijdengebed.

U wordt niet meer opgeroepen om samen te komen!

Het bezoeken van zieken en ouderen beperken wij tot het hoogstnoodzakelijke.

Wel willen wij u telefonisch nabij zijn. Wij hebben hiervoor ruimte gekregen in onze agenda. Voor een telefonisch gesprek kunt u ’s-morgens contact opnemen met het secretariaat tel:3274511. U wordt dezelfde dag teruggebeld.

Dit geldt ook voor het afspreken voor het ontvangen van het Sacrament van boete- en verzoening.

De uitvaarten kunnen in beperkte kring van direct betrokkenen plaatsvinden in de kerk met organist zonder koor.

U wordt uitgenodigd tot gebedsmomenten thuis. Er zijn verschillende mogelijkheden om inspiratie op te doen via de sociale media: b.v. iedere zondag de Eucharistieviering op NPO 2 om 10.00 uur, de videouitzending van de Mis (ma t/m za om 9.30 uur)en 19.00 uur dagsluiting https://kro-ncrv.nl/katholiek/nieuws/livestream-stvituskerk ,Radio Maria en via onze eigen website.

In gebed verbonden en veel sterkte in deze bijzondere omstandigheden.

De actuele situatie voor zowel vieringen als actualiteiten: www.rkvlietstreek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.