(2-6-2020) Update coronamaatregelen voor JOKO

On 2 juni 2020 by kvankooten

Ha Joko,

Hier een bericht vanuit het bestuur omtrent de Corona maatregelingen. Allereerst hopen we dat het goed met jullie gaat. We hebben elkaar al een tijd niet gezien. Met ons gaat het gelukkig goed. Maar ondanks dat wij en onze naaste familie nog niet ziek zijn en relatief weinig last hebben van Corona maken wij ons wel zorgen. Natuurlijk allereerst om de mens en die ziek zijn, maar ook om het verdriet van hun naaste. Wij hopen dat dit jullie ook bespaart is gebleven. We maken ons ook zorgen om hoe we de lockdown vol gaan houden. Sociaal vinden wij dit nogal een opgave. Wij als bestuur hopen dat we elkaar op de een of andere manier voor de vakantie nog kunnen ontmoeten. We hebben hiervoor al wat ideeën. Dit is misschien een schrale troost voor het gecancelde jubileumweekend. Wat precies, daar komen we binnenkort op terug.

De aanleiding van deze brief is jullie een update te geven hoe we als koor met de Coronamaatregelingen om moeten gaan. Wij zijn benaderd door de pastoor voor een update gesprek voor alle koren met een vertegenwoordiger van ieder koor omtrent de maatregelen van Corona. De pastoor geeft aan dat er een zwaar vermoeden is dat zingen een groot risico is op verspreiding van het virus. ​Hierdoor voelt hij zich genoodzaakt om alle koorrepetities en samenzang tijdens de vieringen te schrappen tot 1 september​.Dit onderbouwt hij met de uitspraak van onze premier, en het persbericht van donderdag 7 mei 2020 en het dringend advies vanuit het bisdom om tot 1 september alles op het gebied van samenzang te staken. Het valt de pastoor zwaar om deze boodschap te moeten brengen en is zich ervan bewust dat het voor de koorleden een aderlating is om niet te kunnen repeteren en vieringen te kunnen ondersteunen. We begrijpen dat sommige leden persoonlijk een andere mening hebben. Wij vinden dat de pastoor als bestuurder hier geen andere keuze in heeft en wij staan volledig achter zijn besluit.

Oproep om vrijwilligers!!

In deze bijeenkomst heeft de pastoor uiteen gezet hoe hij de komende tijd de vieringen wil gaan verzorgen en welke impact dit heeft op de organisatie van een viering. Ondanks dat hij niet rechtstreeks heeft gevraagd of wij een oproep wilden doen onder de leden, leek het ons een goede geste naar de parochie om als JOKO een aantal vrijwilligers te kunnen aanmelden.

Wat wordt er van je verwacht: mensen begeleiden in de kerk

Hoe vaak:                                1x per maand

Zaterdag om 18.00 uur of zondag om 11.00 uur

Wie:                                        iedereen boven de 14 jaar

Als je je aanmeldt komt er in de loop van volgende maand een bijeenkomst met de uitleg wat er van je verwacht wordt. Wil je de parochie helpen? Laat het Oscar dan weten en mail onderstaande gegevens terug naar: o.v.Leeuwen01@gmail.com​.

Naam ……………….

Telefoon………………

Aantal personen…….

E-mail…………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.