(12 mei 2021) Extra ingelaste ALV – financiën

On 12 mei 2021 by pvansoest

Beste leden,

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dit jaar is er, tijdens het bespreken van de financiën, gesproken over contributie, de coronasteun aan Mariëtte en Spela en de inleg voor de Jubileumreis. Er is afgesproken dat Pascal, Jan en Oscar van Leeuwen de punten zouden bespreken en bundelen tot één voorstel aan het bestuur. Inmiddels heeft het bestuur dit voorstel weer besproken en willen wij dit inbrengen als punt tijdens een extra ingelaste ALV. We willen jullie vragen het geheel door te lezen en aanwezig te zijn tijdens de online vergadering op vrijdag 28 mei 2021 om 20.00 uur. We zouden deze avond heel graag dit punt willen afhameren. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan zou je, zoals altijd mogelijk is, iemand kunnen machtigen of je reactie voorafgaand aan deze vergadering kunnen mailen aan Desiréé (desiree.ouwerkerk@gmail.com).

Het bestuur van Joko vraagt jullie het volgende voorstel door te nemen met als doel tot besluitvorming over te kunnen gaan:

  • Contributie: Op dit moment is er gekozen om de contributie niet te innen tot er meer duidelijkheid is over repetities en vieringen tijdens de coronasituatie. Het bestuur vindt het aannemelijk en verantwoord géén contributie te innen tot Joko weer aan de slag kan. Vanaf het moment dat de repetities weer opgestart mogen worden, zal contributieplicht gelden: € 5,- per maand. De leden krijgen de ruimte om dit bedrag te kunnen betalen.
  • Coronasteun Mariëtte en Spela: De parochie heeft aangegeven de kaderleden van Joko financieel te willen ondersteunen door geplande, maar door de coronasituatie weggevallen uren, deels te vergoeden. De parochie heeft daarvoor in 2020 in totaal € 1536,99 uitgekeerd. Naar aanleiding van de voorstellen tijdens de ALV en het voorstel gestuurd door de “werkgroep”, stelt het bestuur voor deze kosten tussen de parochie en Joko te delen. Joko betaalt € 768,50 uit eigen vermogen terug aan de parochie. Er is duidelijk aangegeven dat het voor de parochie ook een financieel zware periode is. Het gebaar van de parochie was zeer mooi; het delen van de kosten is een mooi gebaar terug.
  • Inleg Jubileumgeld: Voor het bestuur is het aannemelijk en verantwoord al het ingelegde geld terug te storen aan de leden. De aanbetaling wordt hiermee volledig uit eigen vermogen betaald.

Joko levert hiermee in op ‘eigen vermogen’. Aan het begin van 2021 had Joko € 8683,84 onder aan de balans aan eigen vermogen staan. Het terugbetalen van de coronasteun (€ 768,50) en het terugbetalen van de inleg jubileumgeld (€ 2500,-) maakt dat het eigen vermogen op € 5415,34 uitkomt. Dit bedrag is acceptabel voor ons koor.

Zie het voorstel als één pakket. Vooraf en tijdens de extra ingelaste ALV is er natuurlijk mogelijkheid te reageren op het voorstel, maar het is echt de bedoeling de financiën als één geheel te kunnen afronden. Mocht je voorafgaand willen reageren, verwacht dan dat je reactie wordt meegenomen tijdens de online vergadering.

Tot slot: Er is natuurlijk ook geopperd de parochie meer te steunen dan in het voorstel dat je hierboven leest én er is geopperd de contributie aan Joko volledig te betalen. Daarom geven wij graag de rekeningnummers van beide, zodat je naar behoefte en geheel vrijwillig je steun kunt overmaken.

  • R.K. Parochie Trinitas: NL33 RABO 0365 9913 25
  • R.K. Koor Joko: NL29 INGB 0005 6788 48

We zien jullie graag op vrijdag 28 mei 2021 om 20.00 uur.

Neem deel via uw computer of mobiele app:
Klik HIER om aan de vergadering deel te nemen | Opties voor vergadering

Het bestuur van Joko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.